FinD - Novice - Zavarovalnica Grawe lani z 0,7 milijona evrov dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.3.2019

Zavarovalnica Grawe lani z 0,7 milijona evrov dobička

Maribor, 11. marca (STA) - Zavarovalnica Grawe je lani ustvarila 700.000 evrov čistega dobička in 43,3 milijona evrov prihodkov od zavarovalnih premij. S tem je uresničila zastavljene načrte in število sklenjenih zavarovanj povečala na več kot 372.000, so iz družbe sporočili po današnji skupščini, na kateri so se seznanili z rezultati.

V zavarovalnici so lani povečali število sklenjenih zavarovanj za 18.885 pogodb. Obračunane zavarovalnine in kosmati zneski za izplačilo škod so znašali 31 milijonov evrov, kosmati prihodki od zavarovalnih premij 43,3 milijona evrov, od tega 26,8 milijona evrov na področju premoženjskih zavarovanj.

Zaračunane premije so lani v primerjavi z letom prej zabeležile 1,67-odstotno rast. Bruto obračunane premije za avtomobilska zavarovanja so se povečale za 5,2 odstotka, zavarovalne vsote iz naslova življenjskih zavarovanj so se povečale za 1,2 odstotka, so navedli.

Kot je povedal predsednik uprave Grawe zavarovalnice Marko Mikić, so lanski rezultati omogočili, da so presegli zastavljene načrte in dosegli rekordno vrednost v več kot četrtletni zgodovini. Leto so zaključili z dobičkom in s četrtim zaporednim letom zelo intenzivne rasti na področju premoženjskih zavarovanj.

Skupščina je lanske rezultate označila za uspešne. Delničarji so upravi in nadzornemu svetu za delo v lani podelili razrešnico. Strinjali so se, da dobiček iz lanskega poslovnega leta ostane nerazporejen in se prenese v naslednje obdobje, s čimer se povečuje razvojni potencial zavarovalnice, so dodali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar