FinD - Novice - Nemška industrijska proizvodnja februarja nepričakovano nižja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.3.2019

Nemška industrijska proizvodnja februarja nepričakovano nižja

Frankfurt, 11. marca (STA) - Obseg industrijske proizvodnje v Nemčiji se je februarja po podatkih tamkajšnjega statističnega urada Destatis na letni ravni skrčil za 3,3 odstotka, na mesečni ravni pa za 0,8 odstotka. Padec je v nasprotju s pričakovanji analitikov, ki so na mesečni ravni pričakovali 0,5-odstotno zvišanje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekoliko bolj spodbudna je novica, da je Destatis decembrske številke popravil navzgor. Medtem ko so statistiki sprva ocenili, da je bila industrijska proizvodnja decembra 0,4 odstotka nižja, so danes sporočili, da je bila pravzaprav 0,8 odstotka višja kot novembra.

Medtem ko se je proizvodnja investicijskega blaga februarja znižala, so rast Nemci zabeležili pri proizvodnji potrošnih dobrinah. Rast so zabeležili tudi v energetskem sektorju in gradbeništvu.

"Glede na nižjo januarsko proizvodnjo in šibke kazalnike za naprej, lahko v industriji še naprej pričakujemo umirjene pogoje poslovanja," so statistične podatke komentirali na nemškem gospodarskem ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar