FinD - Novice - Evropske borze uvodoma z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.3.2019

Evropske borze uvodoma z rastjo

Frankfurt/Pariz/London, 11. marca (STA) - Indeksi na najpomembnejših evropskih borzah so v nov trgovalni teden zakorakali z rastjo. Razpoloženje še naprej narekujejo trgovinska pogajanja med Pekingom in Washingtonom; konec tedna so znova prišli pozitivni signali, ki vlivajo upanje v uspešen zaključek pogovorov.

Ekonomski svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa Larry Kudlow je v nedeljo ocenil, da bi lahko končni dogovor po večmesečnih trgovinskih pogajanjih med ZDA in Kitajsko dosegli do konca aprila. V pogajanjih sicer vidi "velik napredek" in je "optimističen" glede dogovora.

Kudlowe pozitivne izjave so v skladu s sobotnimi besedami kitajskega namestnika glavnega trgovinskega pogajalca. Wang Shouwen je ocenil, da je bil v pogovorih v treh pogajalskih krogih od decembra dosežen "občuten napredek".

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 je do 10. ure pridobil 0,15 odstotka vrednosti. V Frankfurtu se je DAX dvignil za 0,22 odstotka in v Parizu CAC 40 za 0,11 odstotka. FTSE 100 je v Londonu pridobil 0,73 odstotka vrednosti.

Tečaj evra se drži nad mejo 1,12 dolarja. Zjutraj je bilo treba za en evro odšteti 1,1240 dolarja, kar je podobno kot v petek popoldan. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v petek postavila pri 1,1222 dolarja.

Na azijskih borzah je bilo trgovanje neenotno. Šanghajska borza je pridobila skoraj dva odstotka, hongkonška en odstotek in tokijska 0,5 odstotka. Pridobil je tudi osrednji indeks borze v Seulu, medtem pa so v Sydneyju, Singapurju, Manili in Wellingtonu beležili izgube.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar