FinD - Novice - Evropska sredstva za spodbude za zagon inovativnih podjetij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.3.2019

Evropska sredstva za spodbude za zagon inovativnih podjetij

Ljubljana, 08. marca (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letošnjem letu. Višina sredstev za ta namen znaša nekaj več kot 2,1 milijona evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,5 milijona evrov.

"Namen razpisa je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov oz. skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev," so danes sporočili iz vladne službe.

Cilji razpisa, na katerega se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, je uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom ter vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekaj podprtih podjetjih.

Mlado inovativno podjetje, ki bo izpolnjevalo pogoje razpisa, bo lahko prejelo največ do 54.000 evrov subvencije v treh tranšah za dosežene minimalno zahtevane cilje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar