FinD - Novice - Šarec bo za novega ministra za zdravje predlagal Šabedra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.3.2019

Šarec bo za novega ministra za zdravje predlagal Šabedra

Ljubljana/Ptuj, 08. marca (STA) - Predsednik vlade Marjan Šarec bo za novega ministra za zdravje predlagal Aleša Šabedra, sedanjega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Šabeder bo tako, če bo dobil podporo DZ, na tem mestu nasledil Sama Fakina, ki je danes odstopil zaradi zdravstvenih težav.

Kot so na kratko pojasnili v kabinetu, se je Šarec za Šabedra odločil, ker pozna sistem in je operativen. Ob robu dobrodelnega koncerta v organizaciji članic kluba Soroptimist Ptuj, pa je Šarec v izjavi za medije ocenil, da bo Šabeder "vnesel neko novo dinamiko v delo ministrstva". "S tem seveda UKC Ljubljana izgublja zelo sposobnega človeka, a mislim, da ga tudi država ta hip potrebuje," je še dodal premier.

Šarec je sicer v minulih mesecih že izrazil svojo podporo Šabedru. Ob 50-letnici ljubljanske otroške kirurgije novembra lani je o Šabedru denimo dejal, da "dokler bo tako delal, kot je delal do zdaj, bo imel njegovo zaupanje".

Fakin je premierja Šarca namreč obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi. Šarec je odstop sprejel in že dopoldne v DZ napovedal, da bodo v LMŠ, ki jo vodi in iz kvote katere je bil Fakin, zagotovili novega kandidata za ministra in poskrbeli, da bo v čim krajšem času resor deloval v polni meri.

Tudi politika in stroka sta v odzivih na Fakinov odstop izpostavljali, da je novega ministra treba najti čim prej, saj da so izzivi v zdravstvu veliki, nekatere reforme pa nujne.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar