FinD - Novice - Evroskupina o Grčiji in evrskem proračunu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.3.2019

Evroskupina o Grčiji in evrskem proračunu

Bruselj, 11. marca (STA) - Finančni ministri držav v območju evra bodo danes v Bruslju obravnavali drugo poročilo o spremljanju razmer v Grčiji po izstopu iz programa pomoči avgusta lani. V razširjeni sestavi - brez Velike Britanije - pa bodo nadaljevali razpravo o evrskem proračunu. Slovenijo bo zastopal finančni minister Andrej Bertoncelj.

Poročilo o razmerah v Grčiji sicer kaže na bistven napredek pri izvajanju strukturnih reform, vendar pa se od države še pričakuje določeno ukrepanje, da bo mogoče sprostiti novo tranšo pomoči v vrednosti milijarde evrov, predvidene za obdobje po izstopu iz programa. Med odprtimi vprašanji so opredelitev minimalne plače, privatizacija in reforme v javni upravi.

Evroskupina bo poleg tega obravnavala še posodobljeni osnutek proračunskega načrta Latvije in razmere na stanovanjskem trgu.

V razširjeni sestavi, torej vse članice razen Velike Britanije, pa bo evroskupina nadaljevala razpravo o spornem evrskem proračunu z uradnim imenom proračunski instrument za konvergenco in konkurenčnost. Cilj je, da se dogovor o zasnovi, načinu izvajanja in časovnem okviru za proračun doseže do junija.

Ministri se bodo danes osredotočili na odhodkovno stran proračuna. Razpravljali bodo o tem, katere naložbe naj bi se financirale, pod katerimi pogoji in v kakšni obliki.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar