FinD - Novice - Fakin zaradi zdravstvenega stanja odstopa s položaja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.3.2019

Fakin zaradi zdravstvenega stanja odstopa s položaja

Ljubljana, 08. marca (STA) - Minister za zdravje Samo Fakin je danes predsednika vlade Marjana Šarca obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi, zato odstopa s položaja. Fakin ostaja v bolniškem staležu, še naprej ga nadomešča državna sekretarka Pia Vračko, so sporočili z ministrstva.

Fakin je bil, po navedbah ministrstva zaradi dalj časa trajajoče viroze, bolniško odsoten od 18. februarja. Z bolniške se je sicer vrnil na sejo vlade 21. februarja, na kateri so potrjevali splošni dogovor v zdravstvu za letošnje leto ter ukrepe za skrajševanje čakalnih dob v zdravstvu.

Na novinarski konferenci po takratni seji vlade je bil vidno utrujen in je močno kašljal. Na ministrstvu so sicer napovedovali, da se bo prihodnji teden vrnil v službo, ko bi moral na širšem vrhu koalicije predstaviti predlog zakona o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov.

To je že četrti minister te vlade, ki je zapustil svoj položaj. Po manj kot šestih mesecih dela so Šarčevo vlado zapustili še minister za okolje in prostor Jure Leben iz kvote SMC, kohezijski minister Marko Bandelli iz kvote SAB ter minister za kulturo Dejan Prešiček iz vrst SD.

Predsednik vlade v skladu s poslovnikom DZ o odstopu ministra pisno obvesti predsednika državnega zbora najpozneje v sedmih dneh po prejemu pisne izjave ministra, da odstopa. Obvestilo o odstopu ministra se uvrsti na dnevni red seje državnega zbora najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar