FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.3.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 07. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

David Benedek od 28. februarja ni več član uprave Gorenjske banke, kaže objava na spletni strani Ajpesa. V upravi ostajata predsednik uprave Mario Henjak, ki je bil imenovan septembra, dovoljenje Banke Slovenije pa je dobil decembra lani, in članica Mojca Osolnik Videmšek. Gorenjska banka je v 77,7-odstotni lasti srbske AIK banke, v teku je tudi prevzemna ponudba za odkup preostalih delnic, ki se izteče 13. marca.

NLB Skupina bo v petek ob 13. uri objavila nerevidirane finančne izkaze za leto 2018. Spletni prenos s predstavitvijo rezultatov bo potekal v ponedeljek ob 15. uri, je banka sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. V prenosu bo uprava banke predstavila rezultate poslovanja, predstavitvi pa bodo sledila vprašanja in odgovori.

Tehnološki park Ljubljana je v sredo obiskal predsednik avstrijskega državnega zbora Wolfgang Sobotka z delegacijo. Avstrija je namreč največji investitor v slovensko gospodarstvo, na drugem mestu glede na število turistov in tretji najpomembnejši zunanjetrgovinski partner Slovenije. Direktor Tehnološkega parka Matej Cerar je Sobotki in gostom predstavil vizijo razvoja Ljubljane v inovativno prestolnico in regije v destinacijo za podjetništvo. Delegacija je ob tem obiskala več tam delujočih podjetij, so še sporočili iz Tehnološkega parka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar