FinD - Novice - Ljubljanica le do nekaj delnic Name
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.3.2019

Ljubljanica le do nekaj delnic Name

Ljubljana, 07. marca (STA) - Družba Ljubljanica v lasti Trigala, ki je skupno podjetje Zavarovalnice Triglav in nemške družbe za upravljanje naložb KGAL, je naletela na le skromen odziv delničarjev trgovskega podjetja Nama za prevzem. V času trajanja ponudbe je ponudbo sprejelo 16 delničarjev, ki so imeli skupaj v lasti 1496 delnic oz. 0,16 odstotka vseh.

Ponudba za prevzem je trajala od 2. februarja do 4. marca, družba za finančne storitve Ljubljanica pa je za vsako delnico ljubljanske veleblagovnice ponujala 23 evrov. Vrednost prevzema celotne družbe bi bila tako 21,9 milijona evrov.

Družba Ljubljanica, ki ob objavi prevzemne ponudbe ni imela v lasti še nobene delnice Name, zdaj torej postaja njena 0,16-odstotna lastnica. Prevzemna ponudba je uspešna, je zapisala v obvestilu o izidu prevzemne ponudbe, danes objavljenem v časniku Delo.

Z delnicami Name se trguje v standardni kotaciji Ljubljanske borze, kjer se je njihova cena nazadnje oblikovala pri 23,40 evrih. Pred objavo ponudbe za prevzem se je tečaj gibal okoli 20 evrov.

Največji lastniki Name, Zavarovalnica Triglav, Adriatic Slovenica in Triglav skladi, so skušali Namo prodati v letih 2016 in 2017, a niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe za nakup.

Nama je bila kot prva slovenska veleblagovnica ustanovljena leta 1946. Lani je bilo za družbo leto prestrukturiranja z novo strategijo. Ta do leta 2021 temelji na razvoju in izboljšanju poslovanja trgovske in nepremičninske dejavnosti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar