FinD - Novice - Na slovenjgraškem sodišču se nadaljujejo obravnave tožb zoper Verbund
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.3.2019

Na slovenjgraškem sodišču se nadaljujejo obravnave tožb zoper Verbund

Slovenj Gradec, 06. marca (STA) - Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu je danes potekala obravnava tožbe zavarovalniške družbe Adriatic Slovenica proti avstrijski družbi Verbund zaradi škode v poplavljanju reke Drave novembra 2012. Sodnik Simon Došen se je odločil za postavitev sodnega izvedenca meteorološke stroke, nadaljevanje obravnave pa preložil za nedoločen čas.

Družba Adriatic Slovenica od avstrijskega upravljavca hidroelektrarn na Dravi, družbo Verbund, zaradi škode v poplavah terja 71.600 evrov odškodnine.

Glede postavitve izvedenca v postopku, ki teče pred slovenjgraškim sodiščem, je odvetnik družbe Adriatic Slovenica Marko Globevnik danes ocenil, da bi bilo varčneje, če bi v sodnem postopku uporabili izvedensko mnenje Inštituta za vodarstvo, ki ga je pridobilo Okrožno sodišče na Ptuju. A se zagovornik Verbunda, odvetnik Matej Brajnik, s tem ni strinjal. Dejal je, da naj se vsak dokaz izvaja ločeno v vsakem postopku.

Tako kot drugi oškodovanci v poplavljanju reke Drave novembra 2012, tudi v Adriatic Slovenici krivdo za tako naraslo Dravo pripisujejo Verbundu, ki pa krivdo zavrača.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar