FinD - Novice - Na celjskem sejmišču prihodnji teden sejemski šesterček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.3.2019

Na celjskem sejmišču prihodnji teden sejemski šesterček

Celje, 06. marca (STA) - Na celjskem sejmišču bo med 15. in 17. marcem potekalo kar šest sejmov, in sicer Altermed, Flora, Kulinart, Festival kave Slovenija, Poroka in ApiSlovenija. Na njih se bo letos predstavilo 443 razstavljavcev iz 15 držav, je na današnji novinarski konferenci Celjskega sejma povedal izvršni direktor družbe Robert Otorepec.

Otorepec je napovedal, da bodo omenjene sejme spremljali številni obsejemski dogodki, pričakuje pa, da bo sejme skupno obiskalo okoli 20.000 obiskovalcev.

Na sejmu Altermed bodo med drugim predstavili, kako lajšati zdravstvene težave s pomočjo delov zdravilnih rastlin. Pripravili bodo tudi posvet Podnebne spremembe so tu, ali ste pripravljeni? Zadruga Konopko, ki se zavzema za razvoj trajnostne pridelave in predelave konoplje, pa pripravlja razpravo z naslovom Spremembe in dopolnitve Pravilnika o gojenju konoplje in maka kot krovnega dokumenta za konkurenčno gojenje konoplje v Sloveniji.

Na Flori si bodo ljubitelji vrtičkov in narave lahko ogledali in kupili ekološka semena in zelišča, sadno in okrasno drevje, trajnice, enoletnice in vrtičarsko opremo. Letos bo poudarek na samooskrbi, domači pridelavi zelenjave, visokih gredah in urbanem vrtnarjenju.

Sejem Kulinart bo na ogled ponudil sladice, suhomesnate izdelke, olje, sire, testenine, piva in čili proizvode. Društvo za celiakijo bo prvi dan sejma pripravilo predavanje kliničnega dietetika in strokovnjaka za dietno prehrano z naslovom Kaj imata skupnega gluten in celiakija.

Sejemska dvorana C se bo letos spremenila v največjo kavarno, kjer bo moč preizkušati najrazličnejše kave z vsega sveta. Na dogodku bo možno v okviru projekta Sladkajmo kavo ali čas z medom poizkusiti, kako se okusi zamenjati sladkor v kavi z medom.

Sejem Poroka, ki bo potekal 16. in 17. marca, pa prinaša poročne novosti in trende v svetu sanjskih poročnih dni. Na voljo bodo tudi outlet ženskih in moških poročnih oblačil, nakita in obutve.

Na 42. največjem srečanju čebelarjev ApiSlovenija se bo predstavilo več kot 75 razstavljavcev, sejem pa poleg mednarodne prodajne razstave čebelarske opreme in pripomočkov bo postregel s številnimi strokovnimi predavanji. Sejem bo odprla kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, po otvoritvi pa bo sledi posvet z naslovom Le odgovoren čebelar je lahko uspešen čebelar.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar