FinD - Novice - Premoženje Ilesa v stečaju naprodaj z zbiranjem ponudb
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.3.2019

Premoženje Ilesa v stečaju naprodaj z zbiranjem ponudb

Idrija, 06. marca (STA) - Ker je bila novembra lani dražba nepremičnin Ilesa v stečaju neuspešna, se je stečajni upravitelj Janez Golob odločil za prodajo z zbiranjem ponudb. Naprodaj so večji proizvodni objekt z zemljiščem in opremo, manjša upravna stavba in blagovna znamka Mali princ.

Proizvodne prostore Ilesa ima v najemu Hidria, ki jo, kot je Golob povedal za STA, zanima tudi odkup najetih prostorov. Blagovno znamko Mali princ najema podjetje Mlinar&Mlinar. Zato Golob pričakuje, da mu bo to lastnino Ilesa uspelo prodati.

Stečajni upravitelj pričakuje ponudbe do 8. maja, 15. maja pa napoveduje odpiranje ponudb. Na lanski dražbi je bil kompleks naprodaj po izklicni ceni 1,56 milijona evrov, sedaj so te nepremičnine naprodaj po izklicni ceni nekaj manj kot 1,1 milijona evrov.

Podjetje Iles, ki mu je vlada finančno pomagala leta 2013 in leta 2014, je v stečaju od maja 2017. Nad družbo se je nabralo preveč finančnih bremen iz preteklosti, veliki stroški proizvodnih prostorov in konkurenca s poceni pohištvom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar