FinD - Novice - Evropske borze začele s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.3.2019

Evropske borze začele s padci

Frankfurt/Pariz/London, 06. marca (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel s padci osrednjih indeksov. Izjema je le borza v Londonu, ki beleži skromno rast. Blizu torkove končne vrednosti je tudi tečaj evra.

Nekaj pred 10. uro je bil indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 0,20 odstotka pod gladino. DAX je v Frankfurtu izgubljal 0,35 odstotka, CAC 40 pa v Parizu 0,15 odstotka vrednosti. FTSE 100 je bil v Londonu 0,07 odstotka nad gladino.

Za en evro je bilo treba okoli 10. ure na borzi v Frankfurtu odšteti 1,1304 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta okrepila za 0,03 odstotka. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v torek postavila pri 1,1329 dolarja.

Danes sicer v Evropi ne gre pričakovati objav, na katere bi se lahko pri nadaljnjem zastavljanju razpoloženja oprli vlagatelji. Šele popoldan bi lahko nekaj smeri dali podatki z ameriškega trga dela, zvečer pa gre pričakovati tudi poročilo o stanju ameriškega gospodarstva, ki ga bo objavila ameriška centralna banka.

V Aziji je bilo trgovanje neenotno. Tokijska borza je končala z 0,6-odstotnim padcem, seulska je izgubila 0,2 in singapurska 0,1 odstotka. V Manili je osrednji indeks pridobil 1,4 odstotka, v Hongkongu 0,3 odstotka, v Sydneyju pa za 0,8 odstotka.

Za kar 1,6 odstotka pa je porasel osrednji indeks borze v Šanghaju, ki je tako nadaljeval torkovo rast. Kitajski premier Li Keqiang je ob odprtju letnega zasedanja kitajske ljudske skupščine napovedal številne reforme in ukrepe, s katerimi naj bi spodbudili gospodarsko rast. Vlagatelji ob tem vse bolj verjamejo tudi v trgovinski dogovor med ZDA in Kitajsko.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar