FinD - Novice - Vlagatelji na evropskih borzah previdni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.3.2019

Vlagatelji na evropskih borzah previdni

London/Frankfurt/Pariz, 05. marca (STA) - Vlagatelji na osrednjih evropskih borzah so v začetku današnjega trgovanja previdni. Indeksi v Frankfurtu, Parizu in Londonu se gibljejo blizu izhodišča. V Aziji je medtem med glavnimi borzami izstopala šanghajska, kjer so toplo pozdravili napovedane ukrepe za spodbujanje kitajske gospodarske rasti.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 10. ure zvišal za 0,41 odstotka. DAX se je v Frankfurtu dvignil za 0,16 odstotka, CAC 40 v Parizu za 0,19 odstotka, FTSE 100 pa v Londonu za 0,30 odstotka.

Posebnih makroekonomskih objav za staro celino danes za zdaj ni bilo, odmevajo pa napovedi kitajskega premierja Li Keqianga, ki je ob odprtju letnega zasedanja kitajske ljudske skupščine napovedal številne reforme in ukrepe, s katerimi naj bi spodbudili gospodarsko rast. Ta bo po napovedih kitajskih oblasti letos dosegla med 6 in 6,5 odstotka in s tem najpočasnejšo dinamiko v treh desetletjih.

Napovedi ukrepov, med katerimi je tudi znižanje nekaterih davkov, so pozitivno vplivali na trgovanje na šanghajski borzi, kjer se je osrednji indeks dvignil za 0,88 odstotka. Hongkonški Hang Seng je končal na izhodišču, tokijski Nikkei pa je po drugi strani izgubil 0,44 odstotka. V Seulu je indeks Kospi zdrsnil za 0,52 odstotka, v Sydneyju pa All Ordinaries za 0,34 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar