FinD - Novice - Nekdanji stečajni upravitelj Kos na sodišču
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.3.2019

Nekdanji stečajni upravitelj Kos na sodišču

Ljubljana, 05. marca (STA) - Na Okrožnem sodišču v Ljubljani bo danes predobravnavni narok v primeru obtožb proti nekdanjemu stečajnemu upravitelju Tomažu Kosu in še petim osebam za zlorabo uradnega položaja ter jemanja in dajanja podkupnine. Gre za posel preprodaje tovarniškega kompleksa propadle družbe MKT Print za Bežigradom v Ljubljani.

Specializirano državno tožilstvo jim omenjena kazniva dejanja očita v primeru prodaje kompleksa družbe MKT Print, in sicer naj bi obtoženi kompleks kupili poceni in ga nato prodali naprej končnemu kupcu, sami pa naj bi si razdelili okoli milijon evrov razlike in pri tem nagradili tudi stečajnega upravitelja Kosa.

Kos je od začetka marca lani v priporu, grozi pa mu večletna zaporna kazen. Ministrstvo za pravosodje je sicer Kosu odvzelo dovoljenje za opravljanje funkcije stečajnega upravitelja.

Kriminalisti so ga prvič kazensko ovadili že leta 2015, decembra 2016 pa se je znašel v kazenskem postopku. Prek svojega podjetja Aronia naj bi domnevno izdal za 2,6 milijona evrov fiktivnih računov, denar pa osebno dvigoval v Bosni in Hercegovini. Že dalj časa naj bi imel tudi za skoraj milijon evrov davčnega dolga, svoje nepremičnine pa naj bi zaščitil z zemljiškim dolgom.

Pravosodno ministrstvo je lani zaradi neporočanja o začetku preiskave upravitelja Kosa izvedlo izredni nadzor nad celjskim okrožnim sodiščem. Ugotovilo je, da je sodna uprava celjskega sodišča aktivno pristopila k reševanju problematike šele, ko so jih na to opozorili z ministrstva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar