FinD - Novice - Grčija se pripravlja na prvo izdajo 10-letnih obveznic po krizi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.3.2019

Grčija se pripravlja na prvo izdajo 10-letnih obveznic po krizi

Atene, 04. marca (STA) - Grčija se pripravlja na izdajo prvih 10-letnih obveznic po letu 2010, s katerimi namerava po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zbrati med dvema in tremi milijardami evrov. Mandat za organizacijo izdaje so Atene podelile šestim bankam, sporočilo tamkajšnje borze povzema agencija.

Analitiki ocenjujejo, da bi lahko Atene z desetletnimi obveznicami po okoli štiriodstotni obrestni meri zbrale okoli 2,5 milijarde evrov.

Grčija bo sicer 10-letne obveznice izdaja prvič po tem, ko je država zabredla v globoko finančno krizo. Država je konec lanskega avgusta po osmih letih končala tretji program finančne pomoči in izstopila iz mehanizma mednarodne finančne pomoči, še vedno pa je prezadolžena.

Mednarodni denarni sklad je sicer za letošnje leto Grčiji napovedal 2,4-odstotno gospodarsko rast, v Bruslju pa so prejšnji teden članico EU opomnili, da naj izvede vse reforme, ki jih je v zameno za pomoč obljubila mednarodni skupnosti.

V Bruslju so opozorili, da grško gospodarstvo še naprej tarejo težave, kot so visok javni dolg, še naprej visok delež slabih posojil in visoka stopnja brezposelnosti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar