FinD - Novice - Objavljena razpisa za organizatorje letovanja otrok in obnovitvene rehabilitacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.3.2019

Objavljena razpisa za organizatorje letovanja otrok in obnovitvene rehabilitacije

Ljubljana, 02. marca (STA) - Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) z javnima razpisoma išče organizatorje skupinske obnovitvene rehabilitacije ter zdravstvenih letovanj otrok in šolarjev v letu 2019. Zadnji rok za oddajo vlog na oba razpisa je 15. marec.

Za sofinanciranje zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev je v letu 2019 na voljo 1,85 milijona evrov.

Z razpisom iščejo organizatorje zdravstvenih letovanj otrok in šolarjev v organizirani in strokovno vodeni zdravstveni koloniji za otroke, ki so bili večkrat hospitalizirani ali pogosteje bolni. Zdravstvenega letovanja se lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni.

ZZZS bo v letu 2019 sofinanciral zdravstveno letovanje za 6648 otrok in šolarjev oziroma skupaj 66.480 dni s trajanjem letovanja največ 10 dni na posameznega otroka ali šolarja. Cena na dan znaša 27,77 evra. Zdravstvenega letovanja se lahko udeležijo otroci in šolarji od dopolnjenega 5. leta do dopolnjenega 19. leta starosti.

Objavljen je tudi razpis z za sofinanciranje programa skupinske obnovitvene rehabilitacije, s katerim je v letu 2019 na voljo 3,64 milijona evra.

ZZZS bo sofinanciral skupinsko obnovitveno rehabilitacijo za 2664 zavarovanih oseb z različnimi boleznimi, med drugim s paraplegijo, paralizo, multiplo sklerozo, mišičnimi boleznimi, cerebralno paralizo, sladkorno boleznijo in celiakijo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar