FinD - Novice - Celjska občina v ureditev prostorov za podjetniški inkubator Generator
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.3.2019

Celjska občina v ureditev prostorov za podjetniški inkubator Generator

Celje, 03. marca (STA) - Celjska občina je za izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del na stavbi nekdanje blagovnice T, v kateri bo zaživel podjetniški inkubator Generator, izbrala celjski Remont. Ta bo z deli začel ta mesec, rok za izvedbo del pa je osem mesecev. Celotna vrednost projekta je ocenjena na 5,9 milijona evrov.

Kot so sporočili iz občine, je projekt sofinanciran z evropskimi sredstvi v višini 3,6 milijona evrov, za opremljanje tehnološko znanstvenega parka pa je v okviru projekta načrtovanih še milijon evrov.

Izvajalec bo na stavbi nekdanje blagovnice T zamenjal strešno kritino, saniral fasado, zamenjal okna in obnovil notranjost stavbe. V notranjosti objekta bo obnovil prvo, drugo in tretje nadstropje ter posodobil tudi vse inštalacije. Izvedena bo tudi rekonstrukcija severnega vhoda in severne fasade z dograditvijo vhodne avle in dvigalnega jaška s panoramskim dvigalom.

Celjska občina pripravlja tudi dokumentacijo za naročilo eksponatov za poljudnoznanstveni park. Pričakujejo, da bi park za obiskovalce lahko odprli v prvi četrtini prihodnjega leta.

Obiskovalcem bodo v tehnološko znanstvenem parku predstavljeni z regijsko industrijo in zgodovino mesta povezani, tematski sklopi, kot so: tehnologije prihodnosti, energija in obnovljivi viri, astronomija, fizika, matematika, delovanje človeškega telesa, področje zdravja in gibanja.

V tretjem nadstropju bo urejen tudi prostor za vzpostavljanje in delovanje podjetij v zgodnjih fazah razvoja, startup podjetja in inovativne posameznike, mala in srednja podjetja ter visokotehnološka podjetja. V prenovljeni stavbi bo nove prostore dobil inkubator savinjske regije.

Projekt se bo izvajal v sodelovanju z lokalnimi šolami in gospodarstvom, še navajajo v celjski občini.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar