FinD - Novice - Poslovanje Ortopedske bolnišnice Valdoltra po dveh letih znova pozitivno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.2.2019

Poslovanje Ortopedske bolnišnice Valdoltra po dveh letih znova pozitivno

Ankaran, 28. februarja (STA) - Poslovanje Ortopedske bolnišnice Valdoltra je bilo v letu 2018 po dveh letih izgube znova pozitivno. Bolnišnica je poslovno leto zaključila s presežkom nad odhodki v višini 148.347 evrov. Svet bolnišnice je zato na zadnji seji izrekel pohvalo tako zaposlenim kot vodstvu, so sporočili.

K doseženemu rezultatu je poleg boljšega obvladovanja stroškov materiala v veliki meri prispevala odločitev bolnišnice, da poleg rednega programa pogodbenih zdravstvenih storitev izvede enkratni dodatni program, ki ga je ponudilo ministrstvo za zdravje, čeprav je bila vrednost slednjega določena le v višini 90 odstotkov cene rednega programa.

Poleg rednih 3523 operacij je bolnišnica tako z dodatnim delom zaposlenih (deloma tudi med njihovimi prostimi dnevi) izvedla dodatnih 682 operativnih posegov - med njimi 225 endoprotez kolka in kolena, 201 artroskopski poseg, 98 operacij hrbtenice, 88 operativnih posegov na rami in 70 operacij hallux valgus.

S temi aktivnostmi je bolnišnica pripomogla k skrajševanju čakalnih dob in zmanjševanju števila čakajočih, pravijo v bolnišnici. Ob tem dodajajo, da se je tudi po zaslugi dodatnega programa število čakajočih na področju protetičnih operacij (kolka in kolena) skoraj prepolovilo, zaskrbljujoč pa v Valdoltri ostaja trend povečevanja števila čakajočih na operacijo stopala in hrbtenice.

Bolnišnica je sicer v letu 2018 uspešno zaključila investicijo v novo transformatorsko postajo, ki jo je sofinanciralo ministrstvo za zdravje. S tem je zagotovljeno varno in neprekinjeno elektroenergetsko napajanje bolnišnice ter povečanje priključne moči za dodatne naprave in njihovo poznejšo širitev. Izvedena so bila tudi nujna vlaganja v novo medicinsko opremo, so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar