FinD - Novice - V nadzor okoljevarstvenih dovoljenj tudi gradbeni inšpektorji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.2.2019

V nadzor okoljevarstvenih dovoljenj tudi gradbeni inšpektorji

Ljubljana, 28. februarja (STA) - Gradbeni inšpektorji Inšpektorata RS za okolje in prostor bodo v petek začeli štirimesečno akcijo nazora podjetij, ki morajo zaradi obratovanja ali naprav, ki lahko povzročijo onesnaženje okolja večjega obsega, imeti okoljevarstvena dovoljena. Preverjali bodo uporabo objektov v skladu z uporabnim in gradbenim dovoljenjem.

Akciji inšpektorjev za okolje, ki od lanskega septembra opravljajo izredni nadzor imenitnikov okoljevarstvenih dovoljenj, se bodo sedaj pridružili gradbeni inšpektorji, ki bodo opravili inšpekcijski nadzor pri 102 zavezancih, so danes sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Kot so navedli, bodo med drugim preverjali, ali so izpolnjeni pogoji za začetek uporabe objektov po zakonu, ali se objekt uporablja na podlagi uporabnega dovoljenja in ali so bili po izdaji uporabnega dovoljenja na objektu izvedeni posegi, ki terjajo gradbeno dovoljenje. Če bodo ugotovili odstopanja ali nepravilnosti, lahko z odločbo prepovejo uporabo objekta ali dela objekta.

Državni inšpektorji in strokovnjaki so od začetka lanskega septembra do konca leta sicer opravili nadzor 70 izdanih okoljevarstvenih dovoljenj. Le v dveh primerih niso ugotovili nobenih nepravilnosti, in sicer v Energetiki Celje in v družbi Nafta-Petrochem, ki je v stečaju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar