FinD - Novice - V Združenju Manager za razbremenitev dela, pri obdavčitvi kapitala pa si želijo boljše rešitve
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.2.2019

V Združenju Manager za razbremenitev dela, pri obdavčitvi kapitala pa si želijo boljše rešitve

Ljubljana, 27. februarja (STA) - V Združenju Manager pozdravljajo predlagane ukrepe za razbremenitev dela, ki jih je v torek predstavilo ministrstvo za finance. Po drugi strani pa so predlagane spremembe obdavčitve dohodkov iz kapitala po njihovem mnenju nestimulativne, zato jih ne podpirajo in si želijo boljše rešitve.

V Združenju Manager so v današnjem sporočilu za javnost zapisali, da pozdravljajo zvišanje dohodninskih mej, splošne in dodatne splošne olajšave ter upoštevanje pobude delodajalskih organizacij za večjo razbremenitev regresa in nagrade za poslovno uspešnost. Za to si si v združenju prizadevali tudi zato, da bi ustavili beg možganov in v Sloveniji zadržali ključne kadre, ki bi prispevali k višji produktivnosti.

"Ta pa je nujna, saj nas na drugi strani že čakajo izzivi, ki jih prinaša vedno slabša demografska slika Slovenije. Predlagane ukrepe morajo tako čim prej pospremiti tudi spremembe pokojninske zakonodaje, ki jih je že napovedalo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti," so poudarili v združenju.

Kot so dodali, razumejo predloge na področju zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, torej uvedbo minimalne obdavčitve in zvišanje nominalne stopnje davka od dohodkov pravnih oseb, a si želijo slišati argumente, da to ne bo pomenilo poslabšanje konkurenčnega okolja za gospodarstvo.

Medtem pa ne podpirajo predlaganih sprememb obdavčitve dohodkov iz kapitala, ker da so "nestimulativne ne le za podjetja in investitorje, ampak tudi za posameznike in njihova vlaganja na kapitalskem in nepremičninskem trgu".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar