FinD - Novice - ZDA podpirajo uvedbo globalnega minimalnega davka na dohodek
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.2.2019

ZDA podpirajo uvedbo globalnega minimalnega davka na dohodek

Pariz, 27. februarja (STA) - ZDA podpirajo francoska prizadevanja za uvedbo globalnega minimalnega davka na dohodek pravnih oseb, je po pogovorih s francoskim finančnim ministrom Brunom le Mairom v Parizu dejal njegov ameriški kolega Steven Mnuchin. Se pa Mnuchin ne strinja s tem, da bi Francija takšen davek uvedla na lastno pest.

"Preprečitev tekmovanja v nižanju davkov je nekaj, kar absolutno podpiramo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Mnuchin. Nekatera največja svetovna podjetja se namreč na različne načine izogibajo plačilu davkov, med drugim z davčno rezidenco v državah, ki od multinacionalk sploh ne pobirajo davkov.

Se pa Mnuchin ne strinja z načrtom Francije, ki želi takšen davek uvesti sama, če ne bo dosegla soglasja na evropski ravni. Kot je poudaril, gre za zadevo, ki potrebuje globalno rešitev s širšo podporo.

Le Maire je na novinarski konferenci ob robu januarskega zasedanja Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu napovedal, da si bo Francija med letošnjim predsedovanjem skupini G7 prioritetno prizadevala za uvedbo globalnega minimalnega davka na dohodek pravnih oseb. Takšna poteza bi mnoge države vse prej kot razveselila, saj bi takšen davek otežil delovanje davčnih oaz.

Danes je Le Maire prizadevanja znova zagovarjal kot najboljši način za soočenje s to problematiko.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar