FinD - Novice - Poslovodstvo HSE za začasnega direktorja Teša imenovalo Tašlerja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.2.2019

Poslovodstvo HSE za začasnega direktorja Teša imenovalo Tašlerja

Ljubljana, 27. februarja (STA) - Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je za začasnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) v torek imenovalo Mitjo Tašlerja, ki je v družbi od leta 2017 zaposlen kot vodja službe obratovanja. Njegovo imenovanje je prejšnji teden že podprl nadzorni svet HSE, Tašler pa bo Teš vodil največ pol leta oz. do imenovanja novega direktorja.

Kot so še sporočili iz HSE, sicer 100-odstotnega lastnika Teša, postopek izbire direktorja še poteka. Tašlerja, ki bo vodenje termoelektrarne prevzel v petek, naj bi za začasnega direktorja predlagal Arman Koritnik, ki je januarja kot direktor Teša odstopil iz osebnih razlogov, je poročal spletni portal Siol.

Po navedbah portala je Tašler kariero začel v podjetju CEE, nekdanjem hišnem inženirju Teša, ki je sodelovalo pri vseh fazah priprave projekta bloka šest. V tem podjetju je bil zaposlen do leta 2010, potem pa se je zaposlil v Termoelektrarni Trbovlje, kjer je vodil projekt čistilne naprave. Leto dni kasneje je prišel v Teš, kjer je bil projektni menedžer pri 1,41 milijarde evrov vredni gradnji bloka šest.

Spomladi leta 2013, ko je vodenje Teša prevzel Peter Dermol, je Tašler kot kader nekdanjega direktorja Teša Simona Tota padel v nemilost. Novo službo je takrat našel v Alstomu, jeseni 2017 pa se je vrnil v Teš.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar