FinD - Novice - V TE-TOL plinski turbini od Grkov za 123 milijonov evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.2.2019

V TE-TOL plinski turbini od Grkov za 123 milijonov evrov

Ljubljana, 26. februarja (STA) - Energetika Ljubljana bo glavno opremo za dve 57-megavatni plinsko-parni enoti v Termoelektrarni-toplarni Ljubljana (TE-TOL) kupila od grškega ponudnika Mytilineos Holdings za 123 milijonov evrov, na svoji spletni strani poroča časnik Finance.

V dogovoru, ki do ga sklenili danes, je tudi klavzula, po kateri se lahko v Energetiki v nekaj tednih odločijo za nekoliko manj opreme, kar bo zmanjšalo pogodbeno vrednost za do pet milijonov evrov, še navaja časnik.

Na razpis za glavno tehnološko opremo za plinsko-parno enoto v TE-TOL se je marca lani odzvalo devet kandidatov, v nadaljnji postopek pa sta se kvalificirala konzorcij avstrijske in slovenske družbe iz skupine Siemens ter Mytilineos Holdings. Prvi je ponudil dobavo za 194,3 milijona evrov, drugi za 133,9 milijona evrov.

Plinsko-parna enota bo po načrtih z letom 2022 nadomestila dva najstarejša od sicer treh premogovnih blokov v TE-TOL.

Tretji premogovni blok, ki so ga leta 2008 predelali za sokurjenje premoga in lesne biomase, bo ostal v obratovanju. Uporaba premoga v Ljubljani se bo tako po navedbah družbe z letom 2021 zmanjšala za nekaj več kot 70 odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar