FinD - Novice - Optimizem na borzah plahni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2019

Optimizem na borzah plahni

New York, 26. februarja (STA) - Po azijskih in evropskih so se v rdeče ob začetku današnjega trgovanja obrnile tudi newyorške borze. Plahni optimizem, povezan s trgovinskimi pogajanji med ZDA in Kitajsko, vlagatelji pa znova tehtajo podatke o stanju svetovnega gospodarstva.

Zadnje dni so se tečaji zviševali predvsem na račun upanja na skorajšnji trgovinski dogovor med ZDA in Kitajsko. Sedaj pa se ob odsotnosti novih novic s tega področja vlagatelji znova ozirajo h globalnemu gospodarstvu, ki se ohlaja.

V ospredju pozornosti je danes tudi monetarna politika, saj je predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve Jerome Powell že začel svoj nastop pred kongresom. Med drugim je ocenil, da se bo inflacija v ZDA kljub solidni rasti in nadaljnjemu ustvarjanju delovnih mest znižala pod dva odstotka.

Industrijski indeks Dow Jones je bil 15 minut po odprtju borznega parketa 0,37 odstotka pod gladino. Širši indeks S&P 500 se je zniževal za 0,12 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa beleži 0,09-odstotni padec.

Negativno je tudi razpoloženje v Evropi, izjema pa je frankfurtska borza, kjer indeks DAX beleži 0,05-odstotno rast. Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 16.30 spustil za 0,05 odstotka. V Parizu je CAC 40 izgubil 0,13 odstotka, londonski FTSE 100 pa je 0,45 odstotka pod jutranjo vrednostjo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar