FinD - Novice - Maribor maja s sejmom športa in zdravja znova postaja sejemsko mesto
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2019

Maribor maja s sejmom športa in zdravja znova postaja sejemsko mesto

Maribor, 26. februarja (STA) - Športni objekti Maribor nameravajo skupaj s partnerji 17. in 18. maja nekoč že sejemsko mesto Maribor znova prebuditi in ga vrnili na zemljevid sejemskih mest. Na današnji novinarski konferenci so tako napovedali organizacijo prvega mednarodnega sejma športa in zdravja, ki bo potekal v Ledni dvorani in Športnem parku Tabor.

Kot je povedal direktor Športnih objektov Anton Knez, bodo v času sejma na skoraj 14.000 kvadratnih metrih združili šport in zdravje. Na dvodnevnem dogodku bodo obiskovalci lahko spoznali različne oblike športnih aktivnosti in ponudbe na tem trgu.

Med drugim se bodo po besedah vodje organizacijskega odbora Aleša Antolinca predstavili ponudniki različnih oblik vodene športne vadbe za vse starostne skupine, rekreacije v društvih, fitnes centri, obiskovalci bodo spoznavali naravne kolesarske ali sprehajalnih poti, predstavila se bodo kopališča ter drugi domači in tuji razstavljavci.

Ob vseh športnih ponudnikih bo sejem tudi v znamenju zdravja, saj se bodo predstavili tudi različni terapevti, društva in organizacije, ki se ukvarjajo z alternativnimi metodami zdravljenja in samopomoči. Svoj pečat bodo dodali študentje medicinske fakultete, ob tem pa bodo organizirali tudi zanimiva strokovna predavanja.

Na delu sejemskega prostora bodo omogočili tudi prodajo rabljene športne opreme in opreme za prosti čas, od koles do rolerjev in kamp opreme. Na glavnem sejemskem odru v Ledni dvorani bodo na ogled še različne animacije, gostili bodo znane osebnosti iz športa, zdravja in sveta zabave.

Eden osrednjih športnih dogodkov bo predstavitev najmlajših nogometašev, zanimivo bo sodelovanje terapevtk doma Danice Vogrinec, ki bodo oba sejemska dneva izvajale različne sklope gibalnih vaj za starejše in bodo na razpolago za individualna svetovanja.

Organizaciji sejma se je pridružil tudi Zavod za turizem Maribor-Pohorje, saj je ta destinacija po besedah svetovalke za načrtovanje in izvedbo turističnih projektov pri omenjenem zavodu Karmen Razlag raj za ljubitelje športa in rekreacije.

"Naravne danosti v kombinaciji z razpoložljivo športno infrastrukturo nam omogočajo, da mesto z okolico uspešno promoviramo kot odlično destinacijo, bodisi za individualne rekreativce bodisi za skupine športnikov, ki se udeležujejo tekmovanj ali športnih priprav na visoki ravni - s tem pa pomembno prispevajo k dobrim turističnim rezultatom," je poudarila Razlagova.

Mednarodni sejem športa in zdravja je tudi po njenem odlična priložnost za vzpostavitev novih stikov in sodelovanj vseh udeležencev, na zavodu pa ga bodo izkoristili še za promocijo Dravske kolesarske poti, priljubljenega turističnega produkta, ki zadnje čase pridobiva novo podobo tako na trasi sami kot na komunikacijskih kanalih znamke Drava Bike.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar