FinD - Novice - Ceni reguliranega bencina in dizla na najvišji ravni letos
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2019

Ceni reguliranega bencina in dizla na najvišji ravni letos

Ljubljana, 26. februarja (STA) - Regulirani pogonski gorivi, neosvinčen 95-oktanski bencin in dizel, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest podražili in dosegli najvišji ravni letos. Bencin se je podražil za 3,9 centa na 1,246 evra, dizel pa za 2,8 centa na 1,266 evra za liter.

Ceni obeh pogonskih goriv sta tako najvišji letos, potem ko sta bila na podobni ravni novembra oz. decembra. Novembra lani je bilo treba za liter bencina odšteti 1,269 evra, dizel pa je bil na podobni ravni decembra, ko je liter stal 1,269 evra. Nato sta se konec leta pocenili, v začetku letošnjega leta je liter 95-oktanskega bencina stal 1,183 evra, dizelskega goriva pa 1,194 evra. Od takrat se cene večinoma zvišujejo.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar