FinD - Novice - Na seji sveta izolske bolnišnice o poročilu za lansko leto
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2019

Na seji sveta izolske bolnišnice o poročilu za lansko leto

Izola, 26. februarja (STA) - Svet Splošne bolnišnice Izola (SBI) bo na današnji redni seji med drugim obravnaval letno poročilo zavoda za leto 2018. Po odhodu Branka Simonoviča bodo imenovali tudi novega predsednika sveta zavoda, na dnevnem redu pa je tudi razpis za delovno mesto direktorja SBI.

Izolska bolnišnica zadnjih nekaj let posluje pozitivno. Tako je v prvi osmih mesecih lanskega leta izkazala nekaj več kot 200.000 evrov presežka ob 34,7 milijona evrov prihodkov. Po drugi strani pa tudi SBI tako kot marsikatero slovensko bolnišnico pestijo določene težave s kadri, v prvi vrsti se ubadajo s pomanjkanjem medicinskih sester.

Po odhodu Simonoviča, ki je to funkcijo opravljal od srede leta 2017, od lanske jeseni pa je podpredsednik državnega zbora, bodo člani sveta danes med drugim izmed sebe imenovali novega predsednika sveta.

Na dnevnem redu je tudi razpis za delovno mesto direktorja bolnišnice. Aktualnemu direktorju Radivoju Nardinu se štiriletni mandat izteče sredi letošnjega leta, ni pa še jasno, ali se bo potegoval za nov mandat na čelu zavoda.

Čeprav točke ni na dnevnem redu, se svetniki najbrž ne bodo mogli izogniti niti nedavnemu razkritju, da je v bolnišnici pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar