FinD - Novice - Don Don s petmilijonsko investicijo v novo linijo krofov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.2.2019

Don Don s petmilijonsko investicijo v novo linijo krofov

Kranj, 25. februarja (STA) - Pekovsko podjetje Don Don nadaljuje investicijski cikel s postavitvijo najsodobnejše tovarne za cvrte proizvode v regiji. Investicija v vrednosti pet milijon evrov bo nadomestila 14 let staro linijo v Kranju, januarja pa je tam že stekla proizvodnja krofov. Kapaciteta nove linije je do šest milijonov kosov na mesec, so sporočili iz družbe.

Celotna investicija bo zaključena oktobra letos, z novo proizvodnjo krofov pa bo Don Don oskrboval vse trge, na katerih je že sedaj prisoten - poleg Slovenije so to še Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora ter Bolgarija. Proizvodnja linija je popolnoma avtomatizirana, s čimer je po navedbah družbe zagotovljena najvišja možna kakovost proizvodov.

"Večja kapaciteta proizvodnje linije odpira možnosti razvoja podjetja Don Don širše v regiji. Največja sezona za cvrto pecivo je seveda prihajajoči pustni čas," so poudarili v družbi.

V letošnjem letu za čas pusta v Don Donu načrtujejo proizvodnjo osem milijonov krofov za slovenski in hrvaški trg. Za to bodo porabili 60 ton marmelade in devet ton posipnega sladkorja.

Skupina Don Don ima skupaj 11 proizvodnih obratov; dva v Sloveniji, enega na Hrvaškem ter osem obratov in dva mlina v Srbiji. V vseh proizvodnih obratih po podatkih z njihove spletne strani proizvede skupno 95.810 ton izdelkov letno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar