FinD - Novice - Razpoloženje nemških izvoznikov nekoliko boljše
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.2.2019

Razpoloženje nemških izvoznikov nekoliko boljše

München, 25. februarja (STA) - Razpoloženje med nemškimi izvozniki se je februarja nekoliko izboljšalo. Ameriške grožnje z uvedbo carin na avtomobile trenutno nimajo negativnega vpliva na izvozna pričakovanja avtomobilskih proizvajalcev, so pa podjetja v oceni trenutnega stanja previdna, v raziskavi ugotavlja münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo.

Kazalnik pričakovanj v proizvodnji se je z januarskih šestih točk zvišal na 7,2 točke. Ameriške grožnje z uvedbo carin na avtomobile trenutno nimajo negativnega vpliva na izvozna pričakovanja avtomobilskih proizvajalcev. So pa podjetja zadržana v oceni trenutnega stanja in ne pričakujejo ne padca ne povečanja izvoza.

Na drugi strani krepko povečanje izvoza pričakujejo v prehranski industriji in proizvodnji pijač. Pričakovanja v panogi strojništva so se v zadnjih mesecih izravnala, podjetja ne pričakujejo dodatnih naročil iz tujine, je še zapisal Ifo.

ZDA so pred pogajanji o trgovinskem sporazumu z EU napovedale, da bi lahko uvedle carine na uvoz avtomobilov. Ministri EU so minuli teden sklenili, da se unija o trgovinskem dogovoru ne bo pogajala pod grožnjo ameriških ukrepov in da se bodo pogajanja nemudoma prekinila, če bodo ZDA uvedle nove carine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar