FinD - Novice - Nafta cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.2.2019

Nafta cenejša

Singapur, 25. februarja (STA) - Cene nafte so se kljub popuščanju napetosti v ameriško-kitajskem trgovinskem sporu danes znižale. Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da so v pogajanjih s Kitajsko dosegli pomemben napredek in da bo podaljšal rok za povišanje carin na uvoz iz Kitajske, ki je bil doslej 1. marec.

Severnomorska nafta brent, ki bo dobavljena aprila, je danes zjutraj po evropskem času stala 66,94 dolarja, kar je 18 centov manj kot ob koncu trgovanja v petek.

Cena teksaške lahke nafte za dobavo v aprilu se je znižala za devet centov na 57,17 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Pozitivni signali o ameriško-kitajskih pogajanjih so sicer podpirali cene nafte. Trump se je odločil, da bo prestavil rok za uvedbo dodatnih carin na kitajski uvoz, ki je bil doslej 1. marec, saj da so v pogajanjih dosegli napredek pri pomembnih vprašanjih. Tudi kitajska stran je sporočila, da so v pogajanjih dosegli pomemben napredek.

Ob teh signalih je na trgu bojazen, da bi spor lahko oslabil svetovno gospodarsko rast, posledično pa bi se zmanjšalo povpraševanje po nafti, nekoliko popustila, poroča dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar