FinD - Novice - Teš bo začasno vodil Mitja Tašler
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.2.2019

Teš bo začasno vodil Mitja Tašler

Šoštanj, 22. februarja (STA) - Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na predlog poslovodstva holdinga podal soglasje k imenovanju Mitje Tašlerja za začasnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Njegovo formalno imenovanje s strani poslovodstva holdinga bo izvedeno pravočasno oz. do izteka mandata Armana Koritnika, so za STA povedali v HSE.

Kot poroča spletni portal Siol, bo Tašler, še pred dobrim letom uslužbenec francoskega Alstoma, dobavitelja opreme za Teš, ki ga Holding Slovenske elektrarne toži pred arbitražnim sodiščem, Teš vodil pol leta. V vmesnem času pa naj bi podjetje dobilo direktorja s polnim mandatom.

Tašlerja naj bi za začasnega direktorja predlagal Koritnik, ki je januarja kot direktor Teša odstopil iz osebnih razlogov.

Po navedbah Siola je Tašler kariero začel v podjetju CEE, nekdanjem hišnem inženirju Teša, ki je sodelovalo pri vseh fazah priprave projekta bloka šest. V tem podjetju je bil zaposlen do leta 2010, potem pa se je zaposlil v Termoelektrarni Trbovlje, kjer je vodil projekt čistilne naprave. Leto dni kasneje je prišel v Teš, kjer je bil projektni menedžer pri 1,41 milijarde evrov vredni gradnji bloka šest.

Spomladi leta 2013, ko je vodenje Teša prevzel Peter Dermol, je Tašler kot kader nekdanjega direktorja Teša Simona Tota padel v nemilost. Novo službo je takrat našel v Alstomu, jeseni 2017 pa se je vrnil v Teš.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar