FinD - Novice - Hrvaška Ina lani z večjimi prihodki in manjšim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.2.2019

Hrvaška Ina lani z večjimi prihodki in manjšim dobičkom

Zagreb, 21. februarja (STA) - Hrvaška energetska skupina Ina je lani ustvarila 23,4 milijarde kun (3,2 milijarde evrov) prihodkov, kar je 19,5 odstotka več kot leta 2017. Čistega dobička je bilo medtem za 1,2 milijarde kun (159 milijonov evrov), kar je bilo 3,7 odstotka manj kot v letu pred tem, kaže danes objavljeno finančno poročilo.

Dobička pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo (EBITDA) je bilo lani 3,5 milijarde kun (471 milijonov evrov), kar je za tri odstotke več kot v predhodnem letu. Prihodki od prodaje so se okrepili za 20 odstotkov in so dosegli 22,3 milijarde kun (tri milijarde evrov), so zapisali na spletni strani družbe.

Kot so ocenili, so pozitivni rezultati posledice krepitve vseh dejavnosti, še posebej višjih cen nafte na svetovnih trgih in večje prodaje.

Predsednik uprave Ine Sandor Fasimon je izpostavil, da je skupina tudi lani ustvarila zelo močne rezultate, potem ko je bilo leto 2017 z vidika dividend rekordno.

Izpostavil je prevzem deleža italijanske družbe Eni na plinskih poljih v severnem Jadranu kot primer dobre investicije, krepitev mreže bencinskih servisov v Črni gori pa kot dokaz usmerjenosti skupine na regionalne trge.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar