FinD - Novice - Vilfan: Furs ni izdal nobene odločbe, je pa društvo podalo samoprijavo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2019

Vilfan: Furs ni izdal nobene odločbe, je pa društvo podalo samoprijavo

Ljubljana, 21. februarja (STA) - Državni sekretar v KPV Peter Vilfan je sporočil, da Furs ni izdal nobene odločbe niti izrekel globe njegovemu športnemu društvu. "Furs ni ugotovil ničesar spornega okoli pogodb z medijskimi hišami, prav tako je bilo nesporno ugotovljeno, da so bili ti prihodki uporabljeni za delovanje društva," je zatrdil. Je pa društvo podalo samoprijavo.

S tem je državni sekretar v kabinetu predsednika vlade (KPV) Vilfan zavrnil današnje navedbe v tedniku Reporter, da bo moral plačati okoli 30.000 evrov davka. Časnik namreč navaja, da naj bi Furs pri Vilfanu ugotovil kršitev davčnih predpisov, ko sta mu RTV Slovenija in Pro Plus honorarje izplačevala na račun njegovega društva.

Vilfan je sporočil še, da proti društvu ne poteka prekrškovni postopek, sploh pa ne proti njemu kot fizični osebi, "je pa društvo podalo samoprijavo, kjer skupaj s Fursom za večletno obdobje ugotavlja morebitne knjigovodske napake ali nepravilnosti, ta postopek pa je v zaključni fazi". V DeSUS so za STA tudi zatrdili, da Vilfan oz. društvo v tem času ni plačalo Fursu nikakršnega zneska.

Predsednik vlade Marjan Šarec od Vilfana pričakuje pojasnila glede navedb v Reporterju, so že zjutraj navedli v njegovem kabinetu.

Vilfan je zadevo Šarcu že pojasnjeval januarja, ko je prišlo do medijskega razkritja zgodbe. Tedaj je napovedal, da bo, v kolikor bi se izkazalo, da je prišlo do kakšnih napak, prevzel odgovornost. Dogovorjeni naj bi bili, da bo Vilfan v primeru, da bo Furs ugotovil nepravilnosti, odstopil kot državni sekretar.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil, da je sam poklical Vilfana in ta mu je zatrdil, da ni nobenega postopka. "Naredil je samoprijavo, Furs preverja te zadeve, ni pa izdana nobena odločba. Gre za netočno informacijo," je dodal Erjavec in izrazil željo, da Furs ta postopek na podlagi samoprijave čim prej zaključi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar