FinD - Novice - Cene industrijskih proizvodov pri proizvajalcih januarja višje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2019

Cene industrijskih proizvodov pri proizvajalcih januarja višje

Ljubljana, 21. februarja (STA) - Cene industrijskih proizvodov so se januarja na mesečni ravni zvišale za 0,3 odstotka, v primerjavi z januarjem lani pa za 1,1 odstotka, je danes sporočil državni statistični urad. V primerjavi z decembrom so se izraziteje zvišale v proizvodnji računalniških, elektronskih in optičnih izdelkov.

Med skupinami dejavnosti po namenu porabe industrijskih proizvodov so se januarja glede na december zvišale cene proizvodov za investicije (za 1,1 odstotka) in cene surovin (za 0,2 odstotka). Znižale so se cene energentov (za 0,3 odstotka) in proizvodov za široko porabo (za 0,1 odstotka).

Cene proizvodov so se glede na mesec prej izraziteje zvišale v proizvodnji računalniških, elektronskih in optičnih izdelkov (za 3,9 odstotka) ter v proizvodnji nekovinskih mineralnih izdelkov (za 1,5 odstotka). Izraziteje pa so se znižale cene v proizvodnji tekstilij (za 1,1 odstotka).

Na letni ravni so se najizraziteje zvišale cene v oskrbi z električno energijo (za 5,6 odstotka), opazneje znižale pa cene v proizvodnji računalniških, elektronskih in optičnih izdelkov (prav tako za 5,6 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar