FinD - Novice - Z delom začela skupina za pripravo sprememb zakonodaje za zmanjšanje stroškov občin
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2019

Z delom začela skupina za pripravo sprememb zakonodaje za zmanjšanje stroškov občin

Ljubljana, 20. februarja (STA) - Delovna skupina za pripravo predlogov sprememb zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin, je danes uradno začela z delom. Sestala se je namreč na svoji prvi seji, na kateri je bil udeležencem predstavljen tudi sodelavec iz kabineta ministra za javno upravo Igor Žavbi, ki bo v prihodnje glavni koordinator vsebin s tega področja.

Kot so na spletni strani zapisali na ministrstvu za javno upravo, delovno skupino sicer vodi minister Rudi Medved, ki ocenjuje, "da bo zagotovo najtežje, a obenem najpomembnejše delo pri presoji nekaterih obveznih občinskih nalog, ki jih je zakonodaja določila občinam, a te zanje ocenjujejo, da niso tipično lokalne".

Sklep o ustanovitvi delovne skupine za pripravo predlogov za spremembe zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin, je vlada sprejela konec januarja. Ustanovitev delovne skupine pa je posledica zaveze vlade iz lanskega novembra, ko je s predstavniki reprezentativnih združenj občin sklenila dogovor o višini povprečnine za letos. Delovna skupina mora delo zaključiti do konca junija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar