FinD - Novice - Za novega direktorja Sončnega Kanina imenovali Roka Ovsenika
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2019

Za novega direktorja Sončnega Kanina imenovali Roka Ovsenika

Bovec, 20. februarja (STA) - Na ponedeljkovi seji sveta javnega zavoda Sončni Kanin iz Bovca je ta izmed petih prijavljenih kandidatov za novega direktorja zavoda imenoval Roka Ovsenika. Izbiro mora potrditi še bovški občinski svet, kar naj bi se zgodilo predvidoma na seji konec marca, je za STA povedal predsednik sveta zavoda Miha Sotlar.

Na seji se je članom javnega zavoda predstavilo vseh pet kandidatov za delovno mesto direktorja zavoda. Enega kandidata so že na začetku izločili, saj ni ustrezal zahtevanim pogojem.

Kandidati so pred svetom zavoda predstavili tudi svoje vizije razvoja Kanina v prihodnjih letih. Najbolj se je viziji, ki jo ima Občina Bovec s svojim podjetjem, približal prav izbrani kandidat, ki ima izkušnje tako iz smučarskih dejavnosti kot tudi turizma, je še povedal Sotlar.

Izbranega kandidata mora pred nastopom štiriletnega mandata potrditi še bovški občinski svet. Takrat bo svet opravil tudi drugo branje odloka o preoblikovanju javnega zavoda Sončni Kanin v javno podjetje z istim imenom. Če ga bodo svetniki potrdili in če bodo potrdili tudi predlaganega kandidata za direktorja, bo ta postal direktor javnega podjetja.

Razpis za direktorja Sončnega Kanina je bil tokrat objavljen že drugič. Po neuradnih informacijah naj bi izbrani kandidat sodeloval že na prvem razpisu konec lanskega leta. Nanj so se prijavili trije kandidati, pri čemer je eden takoj odstopil. Drugi, ki je bil potrjen, pa je po nekaj dneh prav tako odstopil, saj je ugotovil, da bi novo službo težko usklajeval z ostalimi obveznostmi.

Na prvi razpis se je prijavil tudi sedanji v. d. direktorja Sončni Kanin Marijan Skornišek, ki pa nima zahtevane izobrazbe. Na ponovljeni razpis se ni prijavil.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar