FinD - Novice - DUTB se strinja s sanacijo stavbe Center Nova v Velenju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.2.2019

DUTB se strinja s sanacijo stavbe Center Nova v Velenju

Ljubljana/Velenje, 20. februarja (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki jo je velenjska občina v torek pozvala k nujni sanaciji stavbe Center Nova v Velenju, se strinja, da je sanacija objekta potrebna. Zato je kot 60-odstotna lastnica v zvezi z napakami, na katere je opozorila velenjska občina, že ukrepala, so danes sporočili iz DUTB.

DUTB je tako na začetku leta prek upravnika objekta Center Nova pridobila ponudbe za sanacijo, saj z objekta odpadajo marmorne plošče, dvigalo je v okvari, stekla so razbita. Naročena dela sicer ne vključujejo sanacije dvigala, saj je ta po navedbah DUTB v pristojnosti upravnika, ki jo bo izvedel skladno z dogovorjenim postopkom.

"Glede zagotavljanja nemotenega delovanja centra želimo poudariti, da je DUTB vse od prevzema stavbe v delno lastništvo redno odpravljala ugotovljene napake. Med drugimi je v zadnjem obdobju zaradi zastarelosti in nenehnih izpadov delovanja generalno sanirala podpostajo kotlovnice, panoramsko dvigalo, del strehe nad nekdanjim lokalom, toalete v pritličju ter sistem konvektorskega hlajenja in ogrevanja v določenih pisarnah prvega nadstropja," še navajajo v DUTB.

Center Nova s stekleno fasado, ki je bil zgrajen leta 2005, njegova površina pa je nekaj več kot 4000 kvadratnih metrov, stoji med glavno velenjsko prometnico in območjem za pešce. V centru je občinska knjižnica, nekaj prodajaln, kavarna, v kletnih prostorih pa restavracija, pivnica in frizerski salon.

DUTB del centra, kar pomeni klet, pritličje in drugo nadstropje, ki so v njeni lasti, sicer prodaja za 1,98 milijona evrov. Lastnik prvega nadstropja pa je velenjska občina, ki je v torek DUTB opozorila, da je dostop do knjižnice v prvem nadstropju za nekatere zaradi dvigala, ki ne deluje, nemogoč.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar