FinD - Novice - Nove ameriške carine bi lahko prepolovile nemški izvoz avtomobilov v ZDA
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.2.2019

Nove ameriške carine bi lahko prepolovile nemški izvoz avtomobilov v ZDA

München, 20. februarja (STA) - Izvoz nemških avtomobilov v ZDA bi lahko na dolgi rok upadel za 50 odstotkov, če se bo ameriški predsednik Donald Trump odločil za uvedbo novih carin, opozarja münchenski inštitut za ekonomske raziskave Ifo. Celotni nemški izvoz avtomobilov bi se tako globalno zmanjšal za 7,7 odstotka oz. 18,4 milijarde evrov, so izračunali.

Nove carine bi dodano vrednost nemške avtomobilske industrije oklestile za približno sedem milijard evrov oz. pet odstotkov. Po drugi strani pa bi se na ta račun dodana vrednost ameriške avtomobilske industrije povečala za 25 milijard evrov.

Nemška avtomobilska industrija, tako kot drugi evropski proizvajalci, namreč čakajo, kaj bo storil Trump. V ZDA so namreč vse glasnejše govorice, da želi Trump uvesti 25-odstotne carine na uvoz avtomobilov ali 25-odstotne carine na uvoz rezervnih delov oz. na avtomobile in rezervne dele skupaj. Lani je sicer predsedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckerju obljubil, da vsaj še nekaj časa ne bo uvajal carin na avtomobile.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar