FinD - Novice - Nemški vlagatelji februarja bolje razpoloženi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2019

Nemški vlagatelji februarja bolje razpoloženi

Frankfurt, 19. februarja (STA) - Zaupanje med nemškimi vlagatelji se je februarja nekoliko izboljšalo, a ostajajo previdni zaradi črnih oblakov nad prihodnostjo globalnega gospodarstva, ugotavlja nemški Center za evropske raziskave (ZEW). Kazalnik zaupanja, ki ga izračunava ZEW, se je februarja na mesečni ravni zvišal za 1,6 točke na -13,4 točke.

Razočaranje po besedah prvega moža ZEW Achima Wambacha prevladuje zlasti v industrijskem sektorju. "Industrijska proizvodnja je ponovno potonila. Dinamike pri novih naročilih ni, prav tako iz tujine ni nobenih novih impulzov," je dejal Wambach. Dodal je še, da preobrata v bližnji prihodnosti ni na vidiku.

Nemško gospodarstvo je v zadnjih mesecih utrpelo več udarcev, med drugim je nizek vodostaj ohromil ladijski promet na Renu, novi strožji testi izpustov pa so prizadeli avtomobilsko industrijo, še navaja ZEW.

Največje evropsko gospodarstvo so prizadele tudi geopolitične nevihte, pri čemer je ZEW izpostavil ameriško-kitajska trgovinska pogajanja in grožnjo zaostritve čezatlantskega spopada z Brusljem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar