FinD - Novice - Evropske borze s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.2.2019

Evropske borze s padci

Frankfurt/Pariz/London, 18. februarja (STA) - Optimizem z azijskih borz se ni prelil na evropske borzne trge. Osrednji indeksi na stari celini se uvodoma znižujejo, saj trge skrbi morebitna uvedba visokih carin na uvoz avtomobilov v ZDA.

Po poročanju medijev naj bi ameriško ministrstvo za trgovino ugotovilo, da uvoz avtomobilov v ZDA ogroža ameriško nacionalno varnost. To bi bil prvi korak k uvedbi morebitnih carin na avtomobile.

Poročilo naj bi Trump prejel v teh dneh. Ameriški predsednik bo imel nato 90 dni časa za odločitev o morebitnih ukrepih.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 10. ure po srednjeevropskem času znižal za 0,08 odstotka. V Frankfurtu je DAX zdrsnil za 0,26 odstotka, medtem ko je bil v Parizu CAC 40 0,03 odstotka nad gladino. FTSE 100 se je v Londonu zniževal za 0,25 odstotka.

Tečaj evra je medtem v primerjavi z dolarjem pridobil in se znova povzpel nad mejo 1,13 dolarja. Okoli 10. ure je bilo treba na borzi v Frankfurtu za en evro odšteti 1,131 dolarja. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra postavila pri 1,126 dolarja.

Na azijskih borzah je medtem danes vladalo prešerno vzdušje. Borza v Tokiu je končala z 1,8-odstotno rastjo, v Hongkongu z 1,6-odstotno rastjo in v Šanghaju z 2,7-odstotno krepitvijo. Sydneyjska je končala z 0,4-odstotnim dvigom, v Singapurju in Taipeju pa so se indeksi povzpeli za približno odstotek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar