FinD - Novice - Velenjska občina tudi letos v spodbujanje podjetništva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.2.2019

Velenjska občina tudi letos v spodbujanje podjetništva

Velenje, 17. februarja (STA) - Velenjska občina bo letos za spodbujanje podjetništva namenila 100.000 evrov, javni razpis za dodelitev teh sredstev pa bo objavljen predvidoma marca. Občina tako subvencionira najemnine poslovnih prostorov, spodbuja socialno podjetništvo ter spodbuja projekte, pomembnih za razvoj mestnega središča, so sporočili z občine.

Lani je občina za spodbujanje zagona podjetij in zmanjšanje brezposelnosti 23 podjetjem sofinancirala naložbe v višini dober milijon evrov, s pomočjo katerih bodo ustvarili 13 novih delovnih mest.

Za dodatno spodbudo in večjo konkurenčnost je občina znižala komunalni prispevek. Zaradi spodbude k večji konkurenčnosti, razvoju gospodarstva in podjetništva oz. investicij v industrijo in podjetja je decembra leta 2016 sprejela spremenjen odlok o programu opremljanja za obstoječo komunalno opremo in merilih za odmero komunalnega prispevka.

Ta odlok določa 50-odstotno oprostitev plačila komunalnega prispevka za gradnjo poslovnih in upravnih stavb, stavb za storitvene dejavnosti, industrijskih stavb in skladišč, stavb za rastlinsko pridelavo ter stavb za rejo živali.

V Velenju četrto leto zapored deluje tudi uspešen podjetniški inkubator za razvoj startup podjetij tako v Šaleški dolini kot tudi v savinjsko-šaleški regiji. Na pobudo velenjskega župana Bojana Kontiča dve leti deluje tudi Klub podjetnikov Savinjsko-šaleške regije.

"S sporazumom o sodelovanju smo povezali organizacije Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico, Območno obrtno-podjetniško zbornico Velenje, Savinjsko-šaleško območno razvojno agencijo in Saša inkubator s ciljem, da skupaj tvorimo učinkovito podporno okolje za razvoj podjetništva v Velenju. Vsem potencialnim in obstoječim podjetjem smo na voljo za brezplačno svetovanje od razvoja ideje do prodora na trg, svetovanja z davčnega, pravnega, finančnega področja, izvajamo tudi promocijske aktivnosti za podjetja," navajajo na občini.

V Velenju z različnimi ukrepi privabljajo tudi investitorje, ki bi z razvojem svoje dejavnosti ustvarjali pogoje za nastanek novih delovnih mest.

Pomemben korak pri tem je bila razširitev Poslovne cone Stara vas. Poslovno cono so že povečali za okoli 23.000 kvadratnih metrov in uredili cestno, komunalno, elektroenergetsko ter telekomunikacijsko infrastrukturo. Tako so pridobili 9476 kvadratnih metrov urejenih zemljišč, namenjenih podjetnikom.

Letos pa zaradi interesa podjetij načrtujejo ponovno razširitev, in sicer za dodatnih 7842 kvadratnih metrov. V Velenju so zelo aktivni tudi pri izvajanju mestnega marketinga, saj se zavedajo, da je potrebno mestna jedra ohranjati urejena in z bogato ponudbo ter tudi na tem področju iščejo nove priložnosti za podjetnike in obrtnike.

Vsako leto septembra pripravijo tudi prireditev Podjetno Velenje, na kateri lahko podjetja in obrtniki brezplačno predstavijo svojo ponudbo občanom velenjske občine ter drugim obiskovalcem. V okviru te prireditve tudi razglasijo najlepše urejene izložbe v mestnem središču Velenja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar