FinD - Novice - Ljubljanski svetniki danes o podražitvi vozovnic za LPP
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.2.2019

Ljubljanski svetniki danes o podražitvi vozovnic za LPP

Ljubljana, 18. februarja (STA) - Ljubljanski mestni svetniki bodo danes odločali o podražitvi enkratne avtobusne vozovnice Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) za 10 centov na 1,3 evra. Hkrati občina svetnikom v potrditev predlaga uvedbo nove letne vozovnice. Na mizi bodo imeli tudi sklep, ki bi švedskemu pohištvenemu velikanu Ikea olajšal prihod v Ljubljano.

Ljubljanska občina bi ob podražitvi enkratne vozovnice LPP uvedla letne imenske splošne vozovnice in letne upokojenske vozovnice, s katerimi želijo povečati število imetnikov terminskih vozovnic. Letna imenska splošna vozovnica bi stala 365 evrov in bi omogočala neomejeno število voženj za en evro na dan, letna upokojenska vozovnica pa bi stala 220 evrov, kar pomeni neomejeno število voženj za 0,60 evra na dan.

Če bo mestni svet spremembe potrdil, bi nove cene začele veljati 1. aprila.

Ob zeleni luči mestnih svetnikov se bodo dvignile tudi cene parkirnin v ožjem središču mesta in v parkirnih hišah, ki jih upravlja občina. Parkirnina za garažne hiše za stanovalce ostaja enaka, prav tako ne bodo spreminjali višine parkirnine na P&R parkiriščih in v tretji coni parkiranja, se bo pa ta za 10 centov na uro podražila v prvi in drugi coni.

Na dnevnem redu bo danes med drugim tudi predlog Ikee za spremembo prostorskega načrta na območju načrtovanega trgovskega središča. S sklepom bi svetniki Ikei omogočili začetek gradnje, tudi če še ne bo v celoti zgrajena južna dostopna cesta do nakupovalnega središča. Švedski velikan bi lahko nato zaprosil za potrebna dovoljenja za začetek gradnje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar