FinD - Novice - Prodaja novih avtomobilov v EU v začetku leta upadla
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.2.2019

Prodaja novih avtomobilov v EU v začetku leta upadla

Pariz, 15. februarja (STA) - Število prvič registriranih avtomobilov v EU je januarja na letni ravni upadlo za 4,9 odstotka na 1,19 milijona. Kljub temu pa to predstavlja drugo najvišjo januarsko prodajo, odkar Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov (ACEA) zbira podatke. V Sloveniji je število prvih registracij v primerjavi z lanskim januarjem upadlo za 4,6 odstotka.

Podatki evropskega združenja kažejo, da je bilo v Sloveniji prvi mesec leta na novo registriranih 6563 avtomobilov.

Prodaja avtomobilov je januarja sicer upadla skoraj vseh državah unije. V Nemčiji se je zmanjšala za 1,4 odstotka, v Španiji za osem odstotkov in v Italiji za 7,5 odstotka.

Največji evropski avtomobilski proizvajalec Volkswagen je januarja beležil 6,5-odstotni padec. Audi je prodal za 17 odstotkov manj avtomobilov, medtem ko je BMW prodal za 2,7 odstotka manj avtomobilov.

Na ravni celotne unije za leto 2019 napovedujejo, da bo število novih registracij doseglo približno 15 milijonov, kar je enako kot v lanskem letu. Vendar pa opozarjajo, da obstaja veliko dejavnikov, ki bi lahko negativno vplivali na prodajo - od brexita do ohlajanja nemškega gospodarstva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar