FinD - Novice - Allianz lani z največjim dobičkom v zadnjih 10 letih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.2.2019

Allianz lani z največjim dobičkom v zadnjih 10 letih

München, 15. februarja (STA) - Največja evropska zavarovalnica, nemška Allianz, je lani na račun manjšega obsega zahtevkov za izplačila škod v naravnih nesrečah ustvarila največji dobiček v zadnji 10 letih. Čisti dobiček se je povečal 9,7 odstotka na 7,5 milijarde evrov.

Dobiček iz poslovanja brez upoštevanja enkratnih postavk je dosegel 11,5 milijarde evrov, prihodki iz poslovanja pa so se povečali za 3,5 odstotka na 131 milijard evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kljub nestanovitnim razmeram na trgu smo dosegli največji čisti dobiček v zadnjih 10 letih," se je pohvalil izvršni direktor Oliver Baete. Samo v zadnjem četrtletju so zabeležili čisti dobiček v višini 1,7 milijarde evrov, kar je za 19 odstotkov več kot v enakem obdobju predlani.

K lanskoletnemu dobičku sta največ pridali enota upravljanja z nepremičninami in enota za škode, medtem ko sta enoti življenjskih in zdravstvenih zavarovanj zabeležili padec dobička iz poslovanja.

Letos zavarovalnica pričakuje še eno finančno uspešno leto. Dobiček iz poslovanja naj bi bil enak lanskemu. Družba letos namerava odkupiti za 1,5 milijarde evrov lastnih delnic.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar