FinD - Novice - RBS lani podvojila čisti dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.2.2019

RBS lani podvojila čisti dobiček

London, 15. februarja (STA) - Britanska banka Royal Bank of Scotland (RBS) je lani več kot podvojila dobiček. Čisti dobiček je dosegel 1,62 milijarde funtov (1,84 milijarde evrov), predlani pa 752 milijonov funtov. Predlansko leto je bilo prvo dobičkonosno leto po svetovni finančni krizi, ko je RBS zabredla v hude težave.

"V letu 2018 smo dosegli velik napredek v uresničevanju postavljene strategije. Končali smo odprte pravdne postopke, izplačali prve dividende v zadnjih 10 letih in znova sklenili dobičkonosno leto," je rezultate povzel glavni izvršni direktor banke Ross McEwan.

RBS je lansko jesen dodatno oblikovala še za 100 milijonov funtov rezervacij za slaba posojila. To je storila v luči vseh negotovosti na trgu, med katerimi je največja brexit, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Banka je v večinski lasti države, ki jo je rešila na vrhuncu krize leta 2008. Vlada premierke Therese May je sredi lanskega leta napovedala postopek privatizacije, v kateri naj bi v prihodnjih petih letih prodala dve tretjini banke za okoli 15 milijard funtov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar