FinD - Novice - Celjska bolnišnica išče izvajalca del za gradnjo nove bolnišnične stavbe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.2.2019

Celjska bolnišnica išče izvajalca del za gradnjo nove bolnišnične stavbe

Celje, 14. februarja (STA) - Celjska bolnišnica je objavila javno naročilo za izvedbo prve etape nadomestne gradnje. Vlada je marca lani za izvedbo nadomestne novogradnje zagotovila 117 milijonov evrov proračunskih sredstev, cena izvedbe prve etape pa bo določena v postopku javnega naročila, so za STA pojasnili v bolnišnici.

Zaradi danih prostorskih pogojev je gradnja nadomestne stavbe načrtovana v štirih etapah, saj je treba pred gradnjo posamezne etape predhodno delno odstraniti obstoječe objekte starejšega dela bolnišnice.

Trenutno sicer že izvajajo ničto - pripravljalno etapo, ki vključuje prestavitev komunalnih in energetskih vodov ter ureditev določnega dela energetske infrastrukture, so dejali v bolnišnici.

Prva etapa gradnje pa bo zajemala izgradnjo nove stavbe na prostih površinah med urgentnim centrom in najstarejšo stavbo bolnišnice, Gizelo, ter nadgradnjo štirih nadstropij nad urgentnim centrom do tretje podaljšane gradbene faze, vključno z dokončanim in opremljenim pritličjem za potrebe dnevne bolnišnice.

Prispele ponudbe na javni razpis za izvedbo prve etape bodo odpirali v začetku aprila, prevzem del pa je načrtovan v roku 847 dni od podpisa pogodbe z izbranim izvajalcem.

Nadomestna novogradnja je težko pričakovan projekt posodobitve prostorov, v katerih deluje celjska bolnišnica. Trenutno namreč kar polovica bolnišničnih oddelkov zdravstveno dejavnost izvaja v starih stavbah. Najstarejša je iz leta 1887.

"Ker je stari del bolnišnice za izvajanje sodobne zdravstvene dejavnosti neprimeren, hkrati pa ovira nadaljnji strokovni razvoj bolnišnice, smo takoj po potrditvi prve etape s strani ministrstva za zdravje pristopili k pripravi razpisne dokumentacije," so še navedli v bolnišnici.

Direktorica bolnišnice Margareta Guček Zakošek je izrazila zadovoljstvo ob napredovanju projekta. "Izvedena naložba je zelo pomembna za nadaljnji uspešen prostorski in s tem strokovni ter kadrovski razvoj bolnišnice, kot tudi zdravstva v regiji na sploh. S tem bomo lahko še naprej sledili razvoju medicine v slovenskem in evropskem prostoru ter v bolnišnici nudili vrhunsko zdravstveno oskrbo našim bolnikom," je dejala.

Po besedah vodje sektorja za investicije, preskrbo in vzdrževanje v celjski bolnišnici Dejana Žoharja pa je naložba primerljiva z gradnjo centralnega objekta bolnišnice v 80. letih prejšnjega stoletja, ko so najprej odprli specialistične ambulante v pritličju bolnišnice.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar