FinD - Novice - Eurostat potrdil lansko oceno rasti v območju evra in EU
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.2.2019

Eurostat potrdil lansko oceno rasti v območju evra in EU

Luxembourg, 14. februarja (STA) - Območje z evrom je lani zabeležilo 1,8-odstotno gospodarsko rast, v celotni EU pa je bila ta 1,9-odstotna, je danes v drugi oceni potrdil Eurostat. Potrdil je oceno rasti v zadnjem lanskem četrtletju za evrsko območje, ki je bila 0,2-odstotna, znižal pa jo je za EU, in sicer s prvotnih 0,3 na 0,2 odstotka.

V lanskem tretjem četrtletju se je bruto domači proizvod (BDP) v območju z evrom okrepil za 0,2 odstotka, v EU pa za 0,3 odstotka.

V zadnjem četrtletju se je po sezonsko prilagojenih podatkih BDP na letni ravni v območju z evrom povečal za 1,2 odstotka in za 1,4 odstotka v celotni uniji, v tretjem četrtletju pa je bila rast na letni ravni v območju z evrom 1,6-odstotna, v celotni EU pa 1,8-odstotna.

Eurostat je še sporočil, da je bilo v zadnjem lanskem četrtletju število zaposlenih v območju z evrom 0,3 odstotka višje kot v tretjem lanskem četrtletju, v celotni EU pa se je število zaposlenih povečalo za 0,2 odstotka. V tretjem lanskem četrtletju se je tako v območju z evrom kot v celotni EU število zaposlenih povečalo za 0,2 odstotka.

Na letni ravni se je število zaposlenih v območju z evrom in EU povečalo za 1,2 odstotka. V celotnem lanskem letu se je število zaposlenih v območju z evrom glede na neprilagojene četrtletne podatke zvišalo za 1,4 odstotka, v EU pa za 1,3 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar