FinD - Novice - Mercator razpisuje 100 kadrovskih štipendij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2019

Mercator razpisuje 100 kadrovskih štipendij

Ljubljana, 13. februarja (STA) - Trgovska družba Mercator bo za šolsko leto 2019/2020 razpisala 100 kadrovskih štipendij za poklice prodajalec, pek, slaščičar, kuhar in mesar. Posamezna štipendija bo znašala 200 evrov mesečno. Možnosti za štipendiranje in zaposlitev bodo predstavili v petek na informativnih dnevih na 13 šolah po Sloveniji.

Kot so danes sporočili iz Mercatorja, bodo razpis za kadrovske štipendije objavili v petek. Na informativnih dnevih bodo z mladimi, ki jih bo zanimala štipendija, izvedli tudi hitre pogovore.

Prvo mesečno štipendijo bodo izplačali septembra, morebitnim štipendistom pa ponujajo tudi nagrado za odličen uspeh na koncu vsakega letnika, podporo kariernega svetovalca v času šolanja, službo po zaključenem šolanju, možnost opravljanja obvezne študijske prakse, počitniško delo v obsegu najmanj 100 ur letno, darilo in strokovno ekskurzija ob koncu študijskega leta ter možnost nadaljnjega študija ob delu.

Družba ima trenutno največje potrebe za zaposlovanje prodajalcev in mesarjev. Direktor sektorja menedžment človeških virov in organizacije v Mercatorju Gregor Rajšp pravi, da je trgovina za mlade privlačna panoga, saj zajema inovativne pristope, raznoliko delo in nenehen razvoj.

"Mladim, ki se odločajo za poklice, ki jih bomo v trgovini potrebovali v prihodnosti, želimo z razpisanimi kadrovskimi štipendijami omogočiti nemoteno in kakovostno šolanje, po zaključku izobraževanja pa takojšnjo zaposlitev in nove priložnosti za razvoj kariere," je dodal.

Mercator bo možnosti štipendiranja predstavil na šolah Biotehniški center Naklo, Ekonomska in trgovska šola Brežice, Ekonomska šola Celje - Gimnazija in srednja šola, Gimnazija in srednja šola Kočevje, Srednja šola Domžale, Srednja trgovska šola Ljubljana, Šolski center Ptuj, Šolski center Velenje, Srednja trgovska šola Maribor, Šolski center Nova Gorica, Ekonomska šola Murska Sobota, IC Piramida Maribor, Šolski center Kranj in Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar