FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 12. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Zavarovalnica Triglav je prek spletnih strani Ljubljanske borze objavila, da je pri makedonski agenciji za nadzor kapitalskega pokojninskega zavarovanja (Mapas) vložila vlogo za ustanovitev družbe za upravljanje z obveznimi in prostovoljnimi pokojninskimi skladi. Namera širitve poslovanja skupine Triglav na makedonski trg pokojninskih zavarovanj je po navedbah največje slovenske zavarovalnice skladna z njenimi strateškimi usmeritvami.

Luka Koper po pisanju časnika Delo prodaja štirizvezdični Garni hotel Pristan v Kopru. Pred enim letom je njena hčerinska družba Pristan, gostinstvo za 2,5 milijona evrov že prodala samski dom v Prisojah Univerzi na Primorskem, zdaj pa prodaja še 1272 kvadratnih metrov hotela v poslovni stavbi Barka blizu poslovne stavbe Intereurope in vhoda v pristanišče. Iz Luke Koper so za Delo odgovorili, da hotel prodajajo zato, ker gre za nestrateško naložbo, zanimanje zanjo pa naj bi na trgu obstajalo. Predkupno pravico ima koprska občina, ki pa za vstop v tovrstne naložbe po pisanju Dela pod novim vodstvom ne kaže interesa.

V ponedeljek so začeli zbirati prijave za peto edicijo tekmovanja za startupe PowerUp, ki med drugim pokriva področja energije, mobilnosti in pametnih tehnologij. Udeleženci se bodo potegovali za glavno nagrado v višini 50.000 evrov in priložnost, da svojo dejavnost razvijejo na globalni ravni. Novost je posebno priznanje v okviru pobude izziv čistega zraka, je danes sporočil organizator tekmovanja, družba InnoEnergy.

Nagrado za trženje inovacij Izbran produkt leta, ki je podprt tudi z glasovi slovenskih gospodinjstev, so letos podelili 23 proizvajalcem v 32 kategorijah. Za to je bilo nominiranih 164 produktov, nagrajeni pa so bili izbrani z raziskavo, ki jo je izvedla raziskovalna hiša Nielsen, v njej pa so kupci ocenjevali inovativnost in atraktivnost produktov, so danes sporočili organizatorji dogodka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar